Displaying 26 - 50 of 281

TijdOnderwerpMuziekLink
5

Warming-up: 5 min stretchen en daarna in lig.

Eyes closed and traveling (3:40 min)Spotify
5

3D Adem en gronding in verschillende posities. Hierbij kan je aangeven dat het gaat om het van binnenuit vullen en legen van de binnenruimte (als een amoebe): het is niet belangrijk waar de beweging heen gaat, en er is een constante vormverandering.

Lion ThemeSpotify
Stairs and stepsSpotify
5

Bewegingsimpro met ademondersteuning. Bijv. handen synchroon op de adem bewegen of met handen de dimensies van de adem 3 d accentueren. De adem kan bewegingen in het hele lichaam ondersteunen. Je kan hierin ook spelen met de lengte van de in- of uitademing, en zelfs het maken van geluiden.

LungomareSpotify
5

Heelrock lig en stand

SalentoSpotify
20

Verbindingen tastactivatie zit: 1. hiel-zitbeen, 2. bal van de voet-psoas-centrum, 3. Zitbotjes-schaambeen-staartbeen, 4. duim-voorkantschouder-sleutelbeen, 5. pink-onderpunt schouderblad, 6. Schouderblad-heiligbeen, 7. voorkanten schouder-schaambeen. 8. Schouders-nekschouderlijn-achterhoofd. Verbindingen tastactivatie met partner staand: een paar verbindingen langs strijken door partner: 8 - 4&5 - 6 - 1 (elke lijn 3x) en daarna rondlopen. Wat is het verschil?

10

Centrum-distaal: ruglig inclusief naar zijlig rollen, zijlig centrum-distaal, en eventueel komen naar zit. Eerst demo geven. Eerste uitleg en oefenen zonder muziek (kort) en dan met expressie op de muziek. Gebruik hierbij de ademondersteuning: halverwege uitademing voel je "hollowing", en dit gebruik je als initiatie voor het condenseren: breng alle distale dele richting het centrum. De inademing kan je gebruiken om te groeien: centrale initiatie waarbij distale delen tegelijk weg bewegen van het centrum in de ruimte.

Mona Ki Ngi XicaSpotify
5

Impro centrum distaal in stand

Roll downsSpotify
20

Impro vrij denk evt. aan groundig, adem, bodyparts, verbindingen, ademondersteuning, centrum-distaal en… genieten. Drie nummers (vinden ze leuk)

SabsylmaSpotify
Love in need of loveSpotify
VideoSpotify
5

Reflectie: in schriftjes. Daarbij een aantal vragen ter inspiratie noemen: wat heb je beleefd? Wat heb je in het bewegen opgemerkt? Wat heb je in pijn opgemerkt? Wat heb je in welzijn opgemerkt? Is zwaarte en afgeven van gewicht goed voor je? Etc.

Les 4

5

Presentie en eventuele bijzonderheden

5

Thema: graduele rotaties en schouderblad verankering en heupbuiging. Uitleg geven over het geleidelijk en constant roteren zonder knellen, wat harmonieus is voor het schoudergewricht en men daardoor ook een groter bewegingsbereik kan krijgen. Verankering van schouderblad is niet fixatie, maar gaat net om het verbinden zonder overbodige spanning! Bij het buigen in de heupgewrichten gaat het erom dat je de heupgewrichten leert te gebruiken als scharnieren om te buigen met een neutrale stand van het bekken (en dus niet druk zetten op rug). Korte demo met uitleg.

5

Warming-up: 5 min stretchen en daarna in lig.

Eyes closed and traveling (3:40 min)Spotify
10

Stekelbal voetmassage in stand: eerst 1 voet, dan vergelijken, dan pas andere voet.

Breaking apart (4:30min). 2xSpotify
10

Bovenbeen lift in lig en stand door gebruik van heupbuiging. Demo en oefenen kort in lig, dan in stand en bij lopen. Belangrijk is neutrale houding van het bekken (niet kantelen, stabilisatie en gronden van standbeen en zachtheid in buiging (geen knellen maar een U-vorm creëren).

NipolskanSpotify
AmbreSpotify
10

Graduele rotaties schouders is stand. Voor- en nadoen van graduele rotatie bewegingen in de 3 vlakken. Dit is overgang naar bewegen in de vlakken.

Close overSpotify
15

Vlakken bewegen. Bewegen in deur-, tafel- en wielvlak. Je kan de bewegingen achtereenvolgens laten initiëren vanuit bekken, borst, schouders, ellebogen en handen. In twee richtingen! Als het teveel is, kan je ook initiatie vanuit ellebogen en schouders weglaten.

BicomSpotify
BrothaSpotify
10

Heelrock of andere schommelbeweging vanuit gronding en doorstroming in lig

LaSpotify
To let myself goSpotify
5

Impro vlakken en graduele rotaties

KongSpotify
TijdOnderwerpMuziekLink