Displaying 1 - 15 of 15

TijdOnderwerpMuziekLink

Les 3

5

Presentie en eventuele bijzonderheden

5

Thema: verbindingen en harmonie. Als heel mens zo harmonieus mogelijk bewegen vraagt bewustzijn en motorische integratie van lichaamsverbindingen. Lichaamsdelen/gewrichten/botten zijn met elkaar verbonden door spieren en bindweefsel. Als je verbindingen optimaal benut, stromen bewegingen soepel door deze spierkettingen. Het centrum-distale patroon oefent mooi het synchroon bewegen vanuit deze verbindingen.

5

Warming-up: 5 min stretchen en daarna in lig.

Eyes closed and traveling (3:40 min)Spotify
5

3D Adem en gronding in verschillende posities. Hierbij kan je aangeven dat het gaat om het van binnenuit vullen en legen van de binnenruimte (als een amoebe): het is niet belangrijk waar de beweging heen gaat, en er is een constante vormverandering.

Lion ThemeSpotify
Stairs and stepsSpotify
5

Bewegingsimpro met ademondersteuning. Bijv. handen synchroon op de adem bewegen of met handen de dimensies van de adem 3 d accentueren. De adem kan bewegingen in het hele lichaam ondersteunen. Je kan hierin ook spelen met de lengte van de in- of uitademing, en zelfs het maken van geluiden.

LungomareSpotify
5

Heelrock lig en stand

SalentoSpotify
20

Verbindingen tastactivatie zit: 1. hiel-zitbeen, 2. bal van de voet-psoas-centrum, 3. Zitbotjes-schaambeen-staartbeen, 4. duim-voorkantschouder-sleutelbeen, 5. pink-onderpunt schouderblad, 6. Schouderblad-heiligbeen, 7. voorkanten schouder-schaambeen. 8. Schouders-nekschouderlijn-achterhoofd. Verbindingen tastactivatie met partner staand: een paar verbindingen langs strijken door partner: 8 - 4&5 - 6 - 1 (elke lijn 3x) en daarna rondlopen. Wat is het verschil?

10

Centrum-distaal: ruglig inclusief naar zijlig rollen, zijlig centrum-distaal, en eventueel komen naar zit. Eerst demo geven. Eerste uitleg en oefenen zonder muziek (kort) en dan met expressie op de muziek. Gebruik hierbij de ademondersteuning: halverwege uitademing voel je "hollowing", en dit gebruik je als initiatie voor het condenseren: breng alle distale dele richting het centrum. De inademing kan je gebruiken om te groeien: centrale initiatie waarbij distale delen tegelijk weg bewegen van het centrum in de ruimte.

Mona Ki Ngi XicaSpotify
5

Impro centrum distaal in stand

Roll downsSpotify
20

Impro vrij denk evt. aan groundig, adem, bodyparts, verbindingen, ademondersteuning, centrum-distaal en… genieten. Drie nummers (vinden ze leuk)

SabsylmaSpotify
Love in need of loveSpotify
VideoSpotify
5

Reflectie: in schriftjes. Daarbij een aantal vragen ter inspiratie noemen: wat heb je beleefd? Wat heb je in het bewegen opgemerkt? Wat heb je in pijn opgemerkt? Wat heb je in welzijn opgemerkt? Is zwaarte en afgeven van gewicht goed voor je? Etc.

TijdOnderwerpMuziekLink